no

Orleáns szelet



Hozzávalók a tésztához:


Elkészítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadunk 10 dkg cukrot, és 1 tojással összeállítjuk. Hengerré formáljuk,majd 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyes darabokból tepsi hosszúságú rudakat sodrunk, nyújtófával 3mm vastagságú, kb 12 cm széles, egyforma lapokat nyújtunk.A lapokat nyújtófára csavarjuk, sütőlemezre helyezzük, és külön-külön megsütjük.

Sütés előtt villával megszúrkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. A meleg lapokat lekvárral megkenjük, és összeragasztjuk. 20 dkg cukrot 0,8 dl vizet és néhány csepp ecetet sziruppá főzünk. Kakaóporral megszínezzük, es ezzel bevonjuk a tésztát. Keskeny, hosszúkás szeletekre vágjuk.

JÓ ÉTVÁGYAT!